top of page

Med fokus på bæredygtighed

Hos Nic ønsker vi at være en ansvarlig og langsigtet samarbejdspartner. Derfor har vi en treårig bæredygtighedsstrategi baseret på FNs og Orklas miljømål. Læs mere om Orklas strategi her: orkla.com/sustainability

Vi fortsætter med at reducere brugen af plastik

Et vigtigt arbejde for os i Nic er at reducere antallet af engangsartikler ifølge SUP-direktivet. Vi forsøger at finde bæredygtige alternativer sammen med vores leverandører, hvor mange forskellige aspekter tager i betragtning.

 

Derudover har vi også kigget ind i flere af vores nuværende produkter, for at reducere mængden af plastik, der kan bruges. Dette gælder eksempelvis vores emballage, hvor vi altid stræber efter at reducere den mængde/vægt af plastik, som benyttes. 

Hvad betyder SUP?

SUP er en forkortelse af Single Use Plastic og er baseret på EU-direktivet 2019/904. Direktivet skal være med til at fremme en cirkulær økonomi og modvirke henkastning af plastartikler i naturen og i verdens havene. Det betyder bl.a. et forbud mod 10 specifikke engangsartikler, såsom sugerør og skeer af plastik. 

Bægrene findes i fire forskellige størrelser og farver

FSC står for Forest Stewardship Council og er en uafhængig international medlemsorganisation, der arbejder for en miljøvenlig, socialt ansvarlig og økonomisk levedygtig udnyttelse af verdens skove gennem sit certificeringssystem FSC. 

Certificerede virksomheder følger FSC's standarder for skovbrug of sporbarhed. de, der overholder reglerne, kan mærke deres produkter med FSC-varemærket. Dette mærke giver forbrugere og virksomheder mulighed for at vælge træprodukter, der kommer fra et ansvarligt skovbrug - det vil sige skovbrug, der taget hensyn til mennesker og miljø. 

Skoven giver os rent vand, frisk luft og hjælper med at bremse den globale opvarmning. Den giver mad, medicin og vigtige naturressourcer som tømmer og papir. Et ansvarligt skovbrug sikrer, at skoven også kan give disse fordele på længere sigt. Det ønsker dem, der deltager i FSC, frivilligt at bidrage til.

Alle vores papbægre er certificeret i henhold til FSC

Rosabägare.png
bottom of page